Prerada i čuvanje hrane
U vremenima ekonomske nestabilnosti, prehrambena industrija se suočava sa mnogim izazovima kako bi osigurala sigurnost svog brenda. Usred mora brendova i novih proizvoda, prehrambene kompanije moraju biti dosledno inovativne, kao i sposobne da isporuče visok nivo kvaliteta po ekonomski pristupačnim cenama. Iako postoji mnogo faktora, naravno uključujući cenu i estetsku privlačnost, a koji podstiču ponašanje potrošača pri kupovini, kvalitet ostaje primarni razlog zašto kupci ostaju lojalni brendu. Paradoks je da je u većini slučajeva potreban samo jedan incident lošijeg kvaliteta da bi potrošač potražio drugu marku.
Zašto loš kvalitet ?
Ključni faktor koji doprinosi lošem kvalitetu je kvarenje i neizbežno prisustvo mikroorganizama u okruženju za preradu. Iako je većina fabrika za preradu usvojila strategije za borbu protiv kontaminacije, ove uglavnom hemijske intervencije nisu bez svojih ograničenja.
Kao opšte pravilo, hemikalijama nije dozvoljeno da dođu u direktan kontakt sa hranom i sastojcima zbog njihove opasne prirode i potencijala za stvaranje ostataka na hrani koji mogu uticati na ukus. Ne samo da su hemikalije opasne u prehrambenim sredinama, već se u nekim slučajevima pokazalo da su sve neefikasnije u kontroli mikrobnih zagađivača.Tekuće studije su pokazale da različite bakterije različito reaguju na različita dezinfekciona sredstva. Mikroorganizmi nastavljaju da grade otpornost na često korišćena dezinfekciona sredstva za hranu, slično kao i mnogi antibiotici u medicinskoj primeni. Iako bi raznovrstan niz hemijskih režima trenutno mogao biti norma, ovo je predodređeno da se promeni, pošto je prehrambena industrija izložena alternativnim tehnologijama.



Šta je rešenje ?
Elektrolizovana voda, poznata još i kao Anolit je tehnologija koja generiše relativno stabilan (do 18 meseci) i povišen mikroelektrični naboj u vodi. Kao i svim drugim živim organizmima, mikrobima je takođe potrebna energija da bi preživeli, a rastvori anolita destabilizuju neposrednu energetsku sredinu u kojoj mikrobi mogu da žive i na taj način ih eliminišu. Štaviše, pokazalo se da mikroorganizmi nisu u stanju da izgrade toleranciju na ovu tehnologiju zasnovanu na naelektrisanju. Envirolyte Industries International Ltd. je u mogućnosti da isporuči dokazano rešenje za prirodnu sanitaciju i deterdžente za prerađivače hrane i pića bez ikakvog kompromisa po pitanju kvaliteta proizvoda, bezbednosti, postrojenja i osoblja. Anolit eliminiše štetne mikroorganizme i dokazano je efikasan u produženju roka trajanja kvarljivih prehrambenih proizvoda.
Kao jedinstveno sanitarno rešenje, tehnologija anolita nudi uštedu u vremenu, pojednostavljuje proces i minimizira povraćaj optimizacijom kvaliteta, a što se na kraju pokazuje isplativijim. EV je bezbedna za svu hranu, ali smrtonosan za patogene. Prehrambene kompanije su sada u mogućnosti da ostvare potpuno upravljanje higijenom sa sigurnom, brzom i efikasnom prirodnom zamenom za tradicionalne hemikalije. Dezinfikujte bilo šta u bilo kom objektu za preradu hrane, komercijalnoj kuhinji, prostorijama za goste, prostorima za pripremu hrane, javnim okupljanjima i još mnogo toga.
Za razliku od hemijskih sredstava za dezinfekciju koja su toksična, anolit se može koristiti za dezinfekciju bilo čega tokom tehnološko-procesnih operacija.









Lista potencijalnih aplikacija
- Sva oprema i površine za proizvodnju i pripremu hrane
- Dezinfekcija ruku
- Dezinfekcija radne obuće i uniforme
- Dezinfekcija podova, zidova, opreme, posuđa i pribora u trpezariji i kuhinji
- Proizvodi od ribe, piletine i govedine
- Voće i povrće
- Vodovodne linije i mašine za led
- Staklo, ogledala i nerđajući čelik
- Procesni alat i oprema

