ecolit

Štiti od infekcija i povećava otpornost na biološke agense (BAg)

 

 

Nova generacija 100% ekoloških sredstava širokog spektra primene u cilju zaštite od patogenih mikroorganizama

Proizvodnjom i snabdevanjem tržišta 100% ekološkim i 100% biorazgradivim proizvodima, naše preduzeće je fokusirano na razvoj i komercijalizaciju sopstvene palete proizvoda namenjenih za primenu na svim onim mestima i u situacijama gde je neophodno obezbediti visok stepen higijenskih uslova. Implementacijom i primenom najsavremenije tehnologije iz oblasti elektrohemije, proizveli smo elektrohemijski aktiviranu vodu, poznatu još i pod nazivom ANOLIT, a čija je aktivna komponenta Hipohlorasta kiselina (HOCl).

ECOLIT proizvodi u formi koncentrata ili rastvora već spremnih za primenu, karakterišu izuzetna germicidna, fungicidna, virucidna i sporicidna svojstva. Sa oksodoredukcionim (ORP) potencijalom +900mV, u stanju su da za samo nekoliko sekundi i sa 99,999% efikasnosti unište većinu poznatih patogenih mikroorganizama, a bez štetnih posledica za ljude, životinje i biljke.

 

 

Profesionalna primena

 

Opšta i lična primena

  • Svi ECOLIT proizvodi registrovani su u skladu sa važećim Zakonom o biocidnim proizvodima Republike Srbije i                              EU Direktivom BPR 528/2012
  • Sve analize i ispitivanja efikasnosti rađena su u akreditovanoj laboratoriji, po EN standardima na prljave uslove (uslove visokog organskog opterećenja), sa vremenom delovanja do 1 minuta i to za; Aspergillus braselienis, Candida albicans, Echerichia coli, Enterococcus hirae, Proteus vulgaris, Pseudomonas aureginosa, Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus ATCC 6538, Staphylococcus aureus (MRSA) ATTC 33592 i identifikovane načine korišćenja: PT1, PT2, PT3 i PT4.
  • Generatorski uređaji koje koristimo u proizvodnom procesu za dobijanje hipohloraste kiseline (HOCl) predstavljaju poslednju reč tenologije i upisani su na listu Evropske Hemijske Agencije (ECHA), u skladu su sa EU Direktivom BPR 528/2012 i proizvedeni su saglasno Zakonu o niskonaponskoj električnoj opremi, Propisima o električnoj bezbednosti i dizajnirani su na način da budu u skladu sa sledećim evropskim standardima bezbednosti kvaliteta:

          Low Voltage Directive and Electrical Safety Requirements (EN60950),

          E.M.C Emissions Testing (EN55022), 

          E.M.C Generic Immunity Testing (EN 50082-1), 

          CE Marking LVD Directive (93/68/EEC), 

          Electro Magnetic Compatibility Directive (2004/108/EEC), 

          European Low Voltage Directive (73/23/EEC), 

          European Machinery Directive (98/37/EEC).